Concrete afspraken telefonie

gepost op zondag 15 november 2015

Beste Patiënten,

Sinds Augustus 2015 werken we tussen 16h en 19h samen met een telesecretariaat. Dit zijn medisch geschoolde secretaressen die vanop afstand onze telefonie overnemen.

Op weekdagen tussen 8h en 12h kunt u steeds terecht  bij onze assistente, zowel telefonisch als aan de balie,

Aangezien zij de werking van ons medisch centrum het beste kent, vragen we u zoveel als mogelijk te bellen tussen 8h en 12h.

Alvast bedankt voor uw begrip en de samenwerking.

Voorlopige patiëntenstop

gepost op woensdag 4 maart 2015

Beste patiënten,

Gezien de huidige drukte zijn wij genoodzaakt om een voorlopige patiëntenstop in te voeren. Dit om de kwaliteit voor bestaande patiënten te waarborgen en te blijven garanderen.

Alvast onze excuses en bedankt voor uw begrip.

Tarief & Informatie LOGOPEDISTE

gepost op dinsdag 3 december 2013

Beste cliënten,

Hieronder volgt wat algemene informatie wat betreft de werkwijze van de nieuwe logopediste.

Tarieven en terugbetaling

Ilse De Bondt is een geconventioneerde logopediste, dit wil zeggen dat ze werkt volgens een vast tarief wettelijk bepaald door het RIZIV.

Onderstaande tarieven gelden vanaf januari 2014

Aanvangsbilan (dit is het startonderzoek en verslag): 30,87 EUR per 30 min

Logopedische begeleiding: 22,05 EUR per 30 min

44,11, EUR per 60 min

Voor de therapiezittingen kan u een terugbetaling ontvangen van de mutualiteit. Dit varieert van ongeveer 50% tot 75%.

Indien u voldoet aan bepaalde voorwaarden, kan er gebruik gemaakt worden van de derdebetalingsregeling. Bij dit systeem betaalt u enkel het remgeld en wordt het terugbetaalbare deel rechtstreeks door de mutualiteit aan de zorgvertrekker betaald.

Hoe aanmelden?

U meldt zich aan op het nummer 03/235.57.90. Hier kan u uw gegevens nalaten en de problematiek kort schetsen.

De logopediste neemt vervolgens contact met u op om een afspraak te maken voor onderzoek. Bij het onderzoek hebt u een voorschrift nodig van een arts.

Na het onderzoek wordt er een schriftelijk verslag gemaakt dat kort na de intake overlopen wordt. Indien logopedische begeleiding gewenst is moet er opnieuw een voorschrift bij een genees-heerspecialist bekomen worden (ditmaal voor therapie). De logopediste maakt vervolgens de aanvraagdocumenten voor terugbetaling in orde.

Algemene afspraken

Wanneer therapie opgestart wordt, zal er een wekelijks contactmoment afgesproken worden. Kinderen onder de 10 jaar kunnen, ongeacht de problematiek, geen doorlopende behandeling van 60 minuten krijgen. Een alternatief is dat zij dan twee keer per week 30 minuten therapie volgen. Voor kinderen boven de 10 jaar kan er wel, afhankelijk van de problematiek, een behandeling van 60 minuten gegeven worden.

Om zo goed mogelijke resultaten te bekomen, is het wenselijk dat er continuïteit in de therapie zit.

Indien uw kind niet kan komen gelieve dan tijdig te verwittigen (minstens 2 uur op voorhand). Dit op het nummer 0476/68.97.43. . Indien dit niet gebeurt zal er alsnog een bedrag van 20 EUR aangerekend worden.

Bedankt voor uw begrip en medewerking!